Brozovo poznavanje slavenske i hrvatske jezične starine - Damjanović, Stjepan (Array, 2003)
Ivan Broz(1852 - 1893)poznat je stručnoj javnosti najviše po svom Hrvatskompravopisu(1892).U ovom se radu govori o njegovu razumijevanju slavenske i hrvatske jezične povijesti, analizira se njegov srednjoškolski udžbenik staroslavenskoga i ispravlja se nepravda prema njemu jer se pokazuje da je on, a ne Dragutin Parčić, autor Maloga azzbukvara za pravilno i jednolično čitanje glagoljice u novih crkvenih knjigah po hrvatskoj recenziji(1894).