Obnovljivi izvori energije i energetska efikasnost: Stavovi i mišljenja stanovnika Zagreba i Rijeke - Domac, Julije (Array, 2004)
U članku se iznose neki rezultati anketnog istraživanja stavova i mišljenja o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti provedenog u ljeto 2003. godine na slučajnom uzorku od 1500 stanovnika Zagreba (900) i Rijeke (600). Višekriterijska usporedba različitih izvora energije pokazuje da se obnovljivi izvori smatraju povoljnijima za okoliš, sigurnijima, jeftinijima i važnijima za energetsku nezavisnost Hrvatske, dok se za neobnovljive izvore procjenjuje da daju više energije i više doprinose lokalnoj zajednici.