Velika-Pliš - visinsko naselje kasnog brončanog doba - Ložnjak Dizdar, Daria (Array, 2004)
U sklopu pilot-projekta sustavnog rekognosciranja Požeške koltine prepoznat je još jedan lokalitet kasnog brončanog doba. Riječ je o visinskom nasleju Pliš iznad Velike. Terenskim uvidom uočen je položaj naselja i prema prikupljenoj pokretnoj arheološkoj građi naselje je preliminarno datirano u stariju fazu kasnog brončanog doba. Danas je istočni dio uzvisine na kojoj je smješteno naselje predmetom esploatacije kamena zbog čega prijeti njegovo potpuno uništenje.