Prilozi poznavanju migracija Krivopućana - Rajković, Marijeta (2004)
U članku se prikazuju migracije Krivopućana tijekom 20. stoljeća. Najprikladniji dan za to istraživanje bila je proslava krivoputskog blagdana Majke Božje Snježne, kada se ondje nastoje okupiti svi Krivopućani. Razmatraju se oblici vanjskih migracija (transkontinentalne, u zapadnu Europu, susjedne zemlje), unutrašnjih (ponajviše u Slavoniju, bliža urbana središta). Pokušalo se ocrtati jesu li migracije bile privremene, trajne, sezonske, lutajuće, lančane... Također se promatra današnja povezanost migranata s lokalnom zajednicom.
Projekt MZOS
HRV