Turska gramatika fra Andrije Glavadanovića (II) - Čaušević, Ekrem (Array, 2005)
U drugome dijelu studije o rukopisnoj gramatici turskoga jezika bosanskog franjevca Andrije Glavadanovića (1804-1877.) analizirana je sintaksa turskoga idioma rabljenog u Bosni i Hercegovini u vrijeme osmanske vladavine. Taj su idiom, u znanosti poznat i kao "bosanski turski" (J. Nemeth), koristile sve konfesije u jezičnome kontaktu s turskim vlastima i neslavenskim podanicima zapadne Rumelije.