Problemi s progresijom na osnovnom stupnju učenja hrvtskoga kao stranoga/drugog jezika - Udier, Sanda Lucija (Array, 2005)
U članku se iznosi iskustvo u radu sa stranim studentima na Croaticumu - hrvatskom za strance (bivšoj Pripremnoj godini studija) na Odsjeku za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Bavi se problemima poučavanja konverzacije i gramatike na osnovnome (početnome) stupnju. Na Croaticumu osnovni stupanj traje dva semestra. Nastava se odvija svakoga radnog dana po tri šklska sata i obuhvaća ukupno oko 440 sati jezične nastave.