Hlebnikov i zenscina. K androginnoj mifopoeticeskoj sisteme - Oraić Tolić, Dubravka (Array, 2004)
Rodna problematika u opusu avangardnog eksperimentatora. Polozaj zenskih imena i mitema. "Spol kao takav". Igre rodnim stereotipima. Implicitni feminizam. Mitopoetski konstrukti zene.