O Mihanoviću iz 1815. i Mihanoviću iz 1818. godine - Peti, Anita (Array, 1990)
Autorica analizira grafiju i pravopis knjižice A. Mihanovića "Reč domovini" (1815.) i njegova proglasa o potrebi izdavanja Gundulićeva "Osmana" (1818.). Vremenski je razmak između tih radova kratak, ali su se upravo u njemu odvijale važne rasprave o pravopisnim pitanjima, koje su se odrazile na Mihanovićevim stavovima i rezultiraju značajnim razlikama. One nisu samo pravopisne: od kajkavskoga pristupa u prvom djelu dolazi do pomaka u drugom prema slavonskome.