O unutrašnjem uređenju samostanskih crkava na istočnoj obali Jadrana - Fisković, Igor (Array, 2002)
S osvrtom na dosadašnja stajališta o tzv. "propovjedničkim" crkvama u Istri i Dalmaciji otkrivaju se drugačiji putovi njihova sagledavanja. Osobito u pogledu unutrašnjeg uređenja vrednuje se element pregrade lađa, osvjetljen arhivskim navodima i pregledom brojnih spomenika na terenu.