Bonino da Milano - primus magister ecclesie nove sancti Jacobi - Marković, Predrag (Array, 2002)
Na osnovu stilske analize Boninu Jakovljevom iz Milana pripisuje se autorstvo dvaju monumentalnih kamenih skulptura - anđela Gabrijela i Bogorodice Navještenja - smještenih na južnom krilu transepta katedrale sv. Jakova u Šibeniku. Razmatrajući problem njihova izvornog smještaja autor iznosi pretpostavku po kojoj su se ti kipovi kao krovne figure smještene unutar tabernakula trebale nalaziti na krajevima glavnog pročelja nove katedrale sv. Jakova. Kako isti majstor za glavno, zapadno pročelje nove katedrale kleše i glavni portal s temom Posljednjeg suda, autor iznosi pretpostavku kako je lombardski kipar ujedno i projektant prve gotičke katedrale koja se po odluci gradskog vijeća iz 1428. G. trebala graditi na mjestu crkve Sv.Trojce, te da stoga s punim pravom nosi naslov primus magister eclesie nove sancti Jacobi.