ENTITETI I PARADIGMA - Regionalno (zavičajno) u književnosti i paradigma povijesti književnosti - Kovač, Zvonko (Array, 2004)
U radu se govori o regionalnom (zavičajnom) konceptu književnosti u odnosu na paradigmu nacionalne povijesti književnosti, a zagovara se ekološki orijentirana interkulturna povijest književnosti.