Segment opusa koji čeka interpretaciju (Grafike Julija Knifera) - Maković, Zvonko (2005)
U radu se po prvi puta razmatra grafički opus Julija Knifera i valorizira taj segment njegova opusa kako u kontekstu njegovih slika i crteža, tako i u kontekstu "zagrebačke škole serigrafije". Uspoređuju se sličnosti u Kniferovu radu na crtežima od sredine sedamdesetih do kraja života sa serigrafijom. Iako se grafikom počeo baviti početkom šezdesetih, neposredno nakon prihvaćanja meandra kao svoje temeljne teme, Kniferov se grafički opus do sada zanemarivao. U ovom su radu također pobrojana i vrednovana najznačajnija umjentikova djela s područja grafike.
Projekt MZOS
HRV