Ispitivanje lateralizacije funkcija mozgovnih hemisfera tehnikom podijeljenog vidnog polja: Varijable koje utječu na preleksičke procese u verbalnim zadacima - Tadinac, Meri (2000)
Usprkos činjenici da se tehnika podijeljenog vidnog polja (PVP) često koristi u istraživanjima lateralizacije funkcija moždanih hemisfera, često se zanemaruje uloga pojedinih varijabli podražaja i zadataka koje mogu utjecati na opažene lateralne efekte. Koristeći model Chiarellove (1988) kao teorijski okvir, u ovom se članku razmatra uloga nekoliko relevantnih varijabli - onih koje prvenstveno utječu na preleksičke procese, te implikacije dosadašnjih nalaza za istraživanja lateralizacije na verbalnom materijalu.
HRV