Prilog poznavanju najranije faze ranokršćanskog kompleksa Sv. Marije na groblju u Osoru - Turković, Tin; Maraković, Nikolina (2005)
Cilj je ovoga rada pokušaj datacije najranijega sloja stare katedrale u Osoru. Rad se zasniva na ponovnoj analizi dvaju fragmenata rimskoga simbola vjere iz Osora, tzv. Osorskog creda, otkrivenog krajem 19. st., kojeg osamdesetih godina protekloga stojeća interpretira msg. Anton Benvin, te kontekstualizacije spomenutih fragmenata unutar saznanja proizašlih iz arheoloških iskopavanja na lokalitetu Sv. Marije na groblju u Osoru.
Projekt MZOS
HRV