Percepcija generalizirane društvene nepravde - sikndrom NIMBY - Perception of Generalized Social Injustice - the NIMBY Syndrome - Čaldarović, Ognjen (2002)
U radu se iznose rezultati analize posljedica pokušaja introdukcije rizika u socijalne sredine. Konstatira se da se sindrom NIMBY - Not in My Backyard (Ne u mom dvorištu!)- nužno javlja kao generalizirano i najčešće politizirano odbijanje gotovo svake inicijative, naročito u tranzicijskom društvu. Zbog navedenog sindroma gotovo svaku je incijativu nemoguće provesti. U radu se daju naznake za moguće prevladavanje navedene situacije.
Rad je objavljen paralelno na hrvatskom i engleskom jeziku.
HRV