Laičko i ekspertno poimanje tehnoloških rizika - Čaldarović, Ognjen (Array, 1995)
U radu su prikazane dvije osnovne dimenzije percepcije i upravljanja rizikom - ekspertna i laička dimenzija. Ukazuje se na relativnu nepomirljivost ove dvije perspektive te na potrebu približavanja ekspertnog znanja općoj javnosti - publici. Da bi se toi postiglo, potrebno je demokratizirati proces donošenja odluka, pojednostaviti profesionalni jezik i uvesti mnoge druge promjene.