Rizik i socijalni kontekst - Čaldarović, Ognjen (Array, 1994)
U radu se pokazuje kako i koliko je vazan profil i karakter socijalnog konteksta u kojem se rasprava o nekom potencijalnom riziku vodi. U različitim socijalnim kontekstima, pojedini će rizici biti i različito shvaćeni pa i prihvaćeni odnosno odbijeni. Za potpuno analizu svih dimenzija rizika, preporučuje se detaljna analiza socijalnog konteksta u svim njegovim dimenzijama.