Marine u području jadranske obale i njihove socijalno-ekološke posljedice - Čaldarović, Ognjen (1992)
U radu se razmatraju posljedice širenja nautičkog turzma na Jadranskom pojasu. Ukazuje se na osnovne pozitivne posljedice (poticanje razvitka, nova radna mjesta, poboljšavanje infrastukture, širenje usluga), ali na negativne (komercijalizacija, privatizacija javnog prostora i mora kao javnog dobra, zagađenje).
HRV