Kako ukrajinski govornici usvajaju pojedine hrvatske vrste riječi - Fuderer, Tetyana (Array, 2004)
U ovom se radu uspoređuju morfološki sustavi hrvatskoga i ukrajinskoga jezika te se na temelju te usporedbe prikazuju poteškoće u procesu ovladavanja deklinacijama imenica i pridjeva, stupnjevanjem pridjeva, nenaglašenim oblicima zamjenica i sprezanjem glagola hrvatskoga književnog jezika.