Kako ukrajinski govornici usvajaju pojedine hrvatske vrste riječi - Fuderer, Tetyana (2004)
U ovom se radu uspoređuju morfološki sustavi hrvatskoga i ukrajinskoga jezika te se na temelju te usporedbe prikazuju poteškoće u procesu ovladavanja deklinacijama imenica i pridjeva, stupnjevanjem pridjeva, nenaglašenim oblicima zamjenica i sprezanjem glagola hrvatskoga književnog jezika.
Dijakritičke znakove u članku označavala sam pomoću fontova SIL Doulos IPA93, SIL Manuscript IPA93 i SIL Sophia IPA93.
Projekt MZOS
HRV