Kako ukrajinski govornici ovladavaju fonetikom i fonologijom hrvatskoga jezika - Fuderer, Tetyana (2004)
U članku se raspravlja o poteškoćama na fonetskoj i fonološkoj razini na koje nailaze govornici istočnoslavenskih jezika (u konkretnom slučaju govornici kojima je materinski jezik ukrajinski) u procesu ovladavanja hrvatskim kao stranim jezikom. Pod poteškoćama na razini fonologije u ovome će se radu podrazumijevati poteškoće u ovladavanju izgovora pojedinih hrvatskih glasova, samoglasnika i suglasnika, a na razini fonetike – poteškoće u ovladavanju prozodijskim sustavom hrvatskoga jezika.
Dijakritičke znakove u članku označavala sam pomoću fontova SIL Doulos IPA93, SIL Manuscript IPA93 i SIL Sophia IPA93.
Projekt MZOS
HRV