Ljudmila Stefanova Petruševska: Novi doživljaji Elene Prekrasne - Lugarić, Danijela (Array, 2005)
Prijevod književno-umjetničkoga teksta, popraćena kontekstualizacijom djela u korpus suvremene ruske književnosti.