Lobor - Majka Božja Gorska - Filipec, Krešimir; Šiša-Vivek, Marija (2004)
Tijekom 2004.g. uz južni zid crkve Majke Božje Gorske u Loboru vršena su zaštitna arheološka istraživanja.Istraživanja su vršena na starokršćanskoj bazilici s odvojenom zgradom krstionice(4.-6. st.), drvenoj crkvi(9. st.), trobrodnoj predromaničkoj crkvi (9.-10. st.), kasnoromaničkoj-ranogotičkoj(?) crkvi(12.-13. st.)
Projekt MZOS
HRV