"Rajna smrt" - Prlog istraživanju dječje srtnosti u Makarskoj 19. stoljeća - Anušić, Nikola (2006)
U radu se na temelju arhivskog gradiva, Matičnih knjiga umrlih za grad Makarsku (1835-1883), analiziraju obilježja dječje smrtnosti u Makarskoj u 19. stoljeću i propituje odnos između dječje smrtnosti i socijalno-ekonomskih, higijenskih te zdravstvenih prilika u gradu koje se kroz podatke u upisima smrti djece mogu iščitati iz matica umrlih.
Projekt MZOS
HRV