Hrvatska/Jugoslavija u svjetskoj politici 1945-1991 ; Što bi trebalo istraživati? - Jakovina, Tvrtko (Array, 2004)
Autor je naveo teme koje bi trebalo obrađivati u hrvatskoj historiografiji, koliko korespondiraku sa svjetskim trendovima, naglašavajući najvažnija područja poput nesvrstanosti, samoupravljanja i sl.