Šesta sezona projekta Vučedol 1984-1990 - Durman, Aleksandar (Array, 1989)
Ovogodišnjom sezonom završeno je iskopavanje druge velike sonde (20 x 20 m) započete 1985. godine i nastavljen je rad na trećoj (istih dimenzija), koja se istražuje od 1987. godine. U prvoj završenoj sondi otkopana je starčevačka zemunica, a ukupni broj cilindričnih jama iz eneolitičkog razdoblja je 130. U sondi iz i987. na dubini od 0, 60 m otvoreni su podovi kuća vučedolske kulture. Četiri su sačuvana cjelovito, a dva ulaze u južni profil. Najsačuvanija kuća je imala dimenzije 8, 20 x 6, 10 m.