Povodom okruglog stola: Genetička istraživanja - nova vrela za etnogenezu i povijest Hrvata?! - Aralica, Višeslav (2006)
Rezultati genetičkih istraživanja proturječe u mnogim segmentima dosadašnjim zaključcima povijesne znanosti, prije svega u pitanju etnogeneze i povijesno-genetskih veza među narodima. Te nas proturječnosti tjeraju na preispitivanje ne samo spomenutih zaključaka, već i metodologije povijesti kao znanosti, njezine sveze s ideologijom i njezina mjesta među ostalim znanostima.
HRV