Secesijska crkva Našašća svetog Križa u Krndiji - Damjanović, Dragan (Array, 2001)
Članak govori o gradnji rimokatoličke crkve u tada njemačkom selu Krndiji nedaleko Đakova 1934. – 1937. godine. Crkva je podignuta po projektima vukovarskog arhitekta Frana Funtaka i jedan je od najboljih primjera art-decoovske sakralne arhitekture u Hrvatskoj. Sagrađena je najvećim dijelom od armiranog betona, kao jedna od prvih takvih građevina u nas.