Sakralna arhitektura Đakovačke i srijemske biskupije u vrijeme biskupa Josipa Jurja Strossmayera - Damjanović, Dragan (Array, 2005)
Radi se o feljtonu članaka koji govori o povijesti graditeljstva Đakovačke i srijemske biskupije u vrijeme biskupa Josipa Jurja Strossmayera (1850. - 1905.). Tekst obrađuje sve najvažnije stilske pravce u sakralnoj arhitekturi spomenutog perioda na području biskupije - barokni klasicizam, neogotiku, neoromaniku, neorenesansu preko najznačajnijih konkretnih primjera na terenu (đakovačka katedrala, osječka župna crkva, crkve u Erdeviku, Podvinju, Franjin Dolu, Iloku, Dragotinu, itd.).