Četvrto razdoblje razvoja testova i postupaka testiranja u Republici Hrvatskoj od 1992. do danas - Matešić, Krunoslav (2007)
U ovom, završnom članku o razvoju testova i postupaka testiranja u Republici Hrvatskoj, predstavljeno je vrijeme nakon 15. siječnja 1992., tj. nakon međunarodnog priznanja države. Nakon promjene društveno ekonomskog sustava koji je iz socijalističkog ustroja prešao u kapitalistički, promijenjeni su, između ostaloga, uvjeti za obavljanje izdavačke djelatnosti. Pored Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koji ove godine proslavlja 100-u obljetnicu svoga djelovanja i koji od 1932. godine objavljuje psihodijagnostička sredstva, javili su se novi izdavači. Oni su poboljšali ponudu psihološkog instrumentarija. Hrvatska psihološka komora osnovana je na temelju Zakona o psihološkoj djelatnosti koji je donijet 2003. godine. Uporaba psihodijagnostičkih sredstava regulirana je pravilnikom Komore.
Projekt MZOS
HRV