Slikar Guardi s Petrićevca: Zašto ste me tražili? - Cvetnić, Sanja (Array, 2006)
U franjevačkom samostanu Presvetoga Trojstva na Petrićevcu (Banja Luka) pronađena je slika venecijanskoga rokoko umjetnika Gian Antonia Guardija 'Sveta Obitelj na povratku iz Hrama i sv. Antun Padovanski' iz šestoga desetljeća XVIII. stoljeća. Slika je smatrana izgubljenom.