Kotluša: još jedno brončanodobno groblje u špilji? - Forenbaher, Stašo; Osterman, Jasmina (2006)
Kotluša je duboka špilja smještena nedaleko vrela Cetine. Lončarija, brončani predmeti i ljudske kosti prikupljene su s površine kratkog bičnog kanala koji se odvaja od glavnog kanala oko 90 m od ulaza u špilju. Analiza arheoloških nalaza ukazuje da je špilja za brončanog doba najvjerojatnije korištena kao groblje. Spomenuta aktivnost radiokarbonski je datirana u posljednja stoljeća drugog tisućljeća prije Krista. Podrobnosti pogrebnog rituala nisu jasne jer su površinski nalazi poremećeni, a sustavno iskopavanje nije provedeno. Nalazište ima znatan arheološki potencijal.
Projekt MZOS
HRV