Kaštelina - Jurković, Miljenko; Marić, Iva (2005)
Opisuju se arheološka istraživanja na lokalitetu Kaštelina na otoku Rabu, započeta 2005. Istraživanjem ovog lokaliteta proširena je programska okosnica istraživačkih aktivnosti MIC-a za kasnu antiku i srednji vijek. Istraživanja se provode u suradnji sa Sveučilištem u Padovi i Sveučilištem Lille III. U prvim dvjema kampanjama istraživanja otkrivena je antička vila, dodatno fortificirana u periodu kasne antike.
Tiskano 2006.
Projekt MZOS
HRV