Putopisne refleksije Ivana Milčetića: među Hrvatima Moravske, Donje Austrije i Zapadne Ugarske - Jadranka Grbić (Array, 2006)
Ovaj rad analizira doprinos Ivana Milčetića osnutku etnologije kao samostalne znanosti ; njegov doprinos oko koncepcije prvoga etnološkog časopsa u Hrvatskoj ; analizu putopisnih refleksija među raznim ograncima/granama gradišćanskih Hrvata.