Usporedba nekih aspekata odgoja u potpunim i nepotpunim obiteljima - Maleš, Dubravka (1992)
U radu su prezentirani rezultati istraživanja dobiveni usporedbom nekih aspekata odgoja dječaka i djevojčica u potpunim i nepotpunim obiteljima. Prema dobivenim rezultatima može se zaključiti da ne postoji značajnija razlika između odgoja što ga dobivaju djece koja žive samo s jednim roditeljem i ona koja žive s oba roditelja. Za relativno mali broj varijabli za koje je utvrđeno postojanje statistički značajnih razlika između uzorka potpunih i nepotpunih obitelji, smatramo da pružaju dragocjene podatke za bolje razumijevanje cjelokupnog obiteljskog konteksta, a što je iznimno važno za uspjeh pedagoškog djelovanja.
HRV