Budućnost škole - uvijek aktualna tema - Maleš, Dubravka (Array, 1994)
U radu se iznose rezultati dobiveni ispitivanjem učenika osnovnih i srednjih škola te studenata fakulteta o tome da li će i u budućnosti postojati škole i ako budu kakve bi one trebale biti. Velika većina subjekata obuhvaćenih ispitivanjem smatra da će i u budućnosti škola biti središte obrazovnog rada, ali navode niz elemenata koji bi trebali biti više nazočni u školama budućnosti nego što su nazočni danas. Dakle, prevladava stav o potrebi mijenjanja škole, a ne o njezinom ukidanju.