Gepidi, Heruli, Langobardi i južna Panonija - Gračanin, Hrvoje (Array, 2007)
U radu se na temelju izvorne građe, relevantne historiografske literature i arheoloških spoznaja nudi sustavna analiza svjedočanstava o gepidskoj, herulskoj i langobardskoj prisutnosti u južnoj Panoniji (pokrajine Panonija Savija i Druga Panonija s neposrednim susjedstvom). Osobita se pažnja posvećuje značajkama gepidske i langobardske vlasti u južnopanonskim oblastima.