Različito shvaćanje suradnje roditelja i profesionalaca - Maleš, Dubravka (1994)
U članku se razmatraju različita shvaćanja suradnje s roditeljima, a koja su ogledalo društveno-političkog okruženja u kojem su nastala. Osim terminoloških razlika uočljive su razlike u ulogama dodijeljenim roditeljima koje istodobno govore o mogućnostima roditeljskog utjecaja na rad ustanova. Kako većina suvremenih određenja suradnje roditelja i profesionalaca uključuje pojam partnerstva, u radu se ovaj odnos problematizira sa stajališta uloge i položaja profesionalaca.
HRV