Iz prošlosti pravoslavnih (srpskih) naselja i žitelja u kutinskom kraju - Holjevac, Željko (Array, 2007)
U radu se obrađuje povijest naselja na području Kutine, u kojima žive pripadnici srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj. Obrađuje se njihovo doseljavanje u taj prostor, život u novoj sredini, nacionalno-integracijski procesi i preobrazbe tijekom 19. i 20. stoljeća, s posebnim osvrtom na političke prilike, demografske prilike, školstvo, baštinu i dr.