Škola i roditelji - Jurić, Vladimir (Array, 1994)
Škola i roditeljska sredina trajno su upućene jedna na drugu. Prožimanje ciljeva zbližava ove sredine, a odgoj i obrazovanje ne protječe jednostavno. Raspoloženje za suradnju, približavanje interesa, i međusobno razumijevanje promjenjive su varijable. Ovim radom se iznose relevantna iskustva iz svijeta kao i naša iskustva praćena najnovijim istraživanjima. Sadržaj ovog rada pokazuje da postoji trajan interes za odnose škole i porodice. Njime se istodobno naznačuju mogući pravci veće učinkovitosti u približavanju i zajedničkom djelovanju odgojnih sredina porodice i škole.