Problemi svijeta i promjene odgoja i obrazovanja - Maleš, Dubravka (1993)
Ako svijet želi opstati, nužno je zajedničko djelovanje na rješavanju osnovnih problema (ekologija, mir, ljudska prava...), a to je moguće ako se učine promjene u odgoju i obrazovanju. Na tome radi UNESCO preko svoje mreže udruženih škola. Udružene škole su nastale kao rezultat nastojanja da se promoviraju nove metode i ideje za integriranje međunarodnog obrazovanja u nastavne programe. Danas je ovom mrežom obuhvaćeno već nekoliko tisuća škola širom svijeta.
HRV