Škola - Roditelji - Djeca - Maleš, Dubravka (1993)
Opće je prihvaćen stav među stručnjacima da je obitelj nezamjenjiva u odgoju. Emocionalni odnosi, temeljeni na privrženosti i ljubavi između roditelja i djece te individualni pristup djetetu - najznačajniji su momenti koji ovu zajednicu čine bitno drukčijom od ostalih. Zapošljavanjem oba roditelja roditeljstvo uključuje novu ulogu - ulogu koordinatora. Od roditelja se očekuje da prepozna, odabere i surađuje sa stručnjacima i ustanovama koje mu pomažu u odgoju. Da bi se osigurao kontinuitet u odgoju potrebno je uspostaviti što bolju suradnju između roditelja i učitelja jer to je jedini način da se te dvije sredine međusobno upoznaju, zbliže i skladno odgojno djeluju na dijete.
HRV