Baldassare d'Anna u Kreševu i Kraljevoj Sutjesci - Cvetnić, Sanja (Array, 2007)
Slika Posljednji sud u Franjevačkoj crkvi sv. Katarine Aleksandrijske u Kreševu bila je na temelju potpisa atribuirana uoči izložaba Franjevci Bosne i Hercegovine na raskršću kultura i civilizacija (19871989) Baldassareu d'Anna, 'malom slikaru mletačkog epigonskog manirizma', kako ga je nazvao Grgo Gamulin pišući o njegovim dalmatinskim djelima (1977.g.). Slika je zabilježena u kronici kreševskoga samostana u godini 1765. kao 'stara' te se vjerojatno radi o izravnoj narudžbi franjevaca. Slika Bezgrješno začeće s lauretanskim simbolima, sv. Stjepanom Prvomučenikom i donatorom Stjepanom Dragojlovićem (1621. g.) u zbirci Franjevačkoga samostana sv. Ivana (Ive) Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci do sada je smatrana djelom naručitelja, Stjepana Dragojlovića. U članku se na temelju komparacije i podataka iz literature o izgubljenu potpisu slika pripisuje Baldassareu d'Anni, uz ogradu s obzirom na snažne restauratorske zahvate provedene uoči spomenute izložbe, o kojima dokumentacija nije dostupna.