M. Maruli Delmatae Dauidias, prir. M. Marcovich, Leiden i Boston (MA): Brill, 2006 (Mittellateinische Studien und Texte, 33) - Jovanović, Neven, filolog (Array, 2008)
Prikaz novoizašlog (postumnog) kritičkog izdanja. Glavne su vrline ovog, petog, izdanja Davidijade pouzdan glavni tekst, kritički aparat prezentiran prema običajima filološke struke i povećana međunarodna dostupnost Marulićeva epa.