Smjernice u razvoju srednjovjekovne arheologije - Jarak, Mirja (Array, 2006)
U članku se povodom 50. obljetnice izlaženja časopisa Opuscula archaeologica daje osvrt na radove koji su se na stranicama bavili srednjovjekovnim temama.