S onu stranu žanra: kratka povijest tragedije u svjetlu ranonovovjekovnih normativnih poetika - Rafolt, Leo (Array, 2007)
U radu se kritički razlažu neki problemi vezani uz percepciju žanra tragedije u ranonovovjekovnim poetikama. Najviše se pozornosti poklanja mnogobrojnim nedostatnim, počesto i pogrešnim, reinterpretacijama Aristotelovih poetičkih koncepcija tragedije kao žanra i tragičnog kao modusa, odnosno oblika diskurza, kao i nekim srodnostima između aristotelovsko-horacijevske poetike tragedije i nekih novijih koncepcija toga žanra.