Duboka fikcija – J. R. R. Tolkien - Kravar, Zoran (Array, 2007)
U radu se analizira mitsko-fantastična pozadina Tolkienova djela Húrin's Children, prije svaga u svjetslu regresivnih motiva karakterističnih za svjetonazorski antimodernizam ranog 20. stoljeća.