"Gdje je nestao ocean: slučaj J.F. Coopera" - Grgas, Stipe (2007)
Rad nastoji objasniti zašto je došlo do zanemarivanja Cooperovih morskih romana u korist romana koji opisuju sagu o pograničnom području u kontekstu mijene koja se zbila u američkom spacijalnom imaginariju uslijed koje se mlada republika okrenula od oceana i svoj identitet gradila na priči o ovladavanju kontinentom.
Projekt MZOS
HRV