O sintaksi poezije i poeziji sintakse na jednom pjesničkom primjeru - Sesar, Dubravka (Array, 2007)
Na jednom kratkom ulomku iz pjesme J. Seiferta Prpljetni rondeaux - usporedbom izvornika i hrvatskoga prepjava - pokušali smo kroz sintaktičku raščlambu strogo vezanoga stiha ilustrirati magiju jezika, odnosno prikazati bar jednu od mnoštva jezičnih funkcija na širokom prostoru umjetnosti riječi.