Zbornik u čast našega profesora i akademika Tomislava Raukara – Raukarov zbornik. Zbornik u čast Tomislava Raukara, ur. N. Budak, Zagreb: Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu/Odsjek za povijest – FF-press, 2005. [2006.] - Galović, Tomislav (2007)
Raukarov zbornik sadrži: Predgovor urednika zbornika, Nevena Budaka, nakon kojeg slijedi Tabula gratulatoria u kojoj su svoje čestitke profesoru uputili prijatelji, kolege i učenici. Slijedi Životopis Tomislava Raukara kojeg je sastavio Neven Budak. Elvis Orbanić i Neven Budak zajednički su izradili Bibliografiju Tomislava Raukara (str. 17-26) u kojoj su po kategorijama popisane: knjige, priručnici, poglavlja u knjigama, znanstveni članci u časopisima i zbornicima, potom pregledni i stručni radovi, članci u enciklopedijama i leksikonima te i ostali tekstovi (recenzije i prikazi) i uredništva te sudjelovanja profesora Raukara u radu domaćih i međunarodnih znanstvenih skupova. Sumarno promatrajući Zbornik u njemu su kao autori zastupljeni njih četrdeset i dvoje, s ukupno četrdeset i jednim radom, a to je sve skupa prezentirano na preko 700 stranica. Većina radova napisana je na hrvatskom, dok je jedan manji dio na slovenskom i talijanskom jeziku. Svaki rad opremljen je bilješkama, popisima izvora i literature, te kratkim sažetkom na engleskom jeziku i ključnim riječima na hrvatskom i engleskom. Pojedini radovi sadrže slikovne i grafičke priloge. Na kraju zbornika nalazi se popis autora članaka i podatci o mjestu njihova zaposlenja.
Projekt MZOS
HRV